بازار اردبیل+عکس و تاریخچه

بازار اردبیل+عکس و تاریخچه

بازار اردبیل+عکس و تاریخچه

بازار ماشین در اردبیل،بازارهای اردبیل،اردبیل بازار صدف،بازار کار اردبیل،قدمت بازاز اردبیل

بازار تاریخی از دوره صفوی در اردبیل وجود دارد. بهتر است بداتید که در قرن دهم هجری در دوران حکومت شاه تهماسب اول بازارهای اردبیل از رونق بسیار فراوانی برخوردار بوده‌اند. لازم به ذکر است که از تقسیم‌بندی کلی بازار اردبیل می‌توان به بازار بقالان، قصابان، خراطان، سراجان، قیصریه، چاقوفروشان، کلاه‌دوزان و بسیاری سرای دیگر اشاره نمود.البته راسته‌های موجود در بازار اردبیل عبارتند از: راسته اصلی بازار، راسته قیصریه، علافان، راسته پیرعبدالملک، بازار زرگران، سراجان، پارچه‌فروشان، کفاشان، مسگران، چاقوسازان، آهنگران و سراهای آن‌هارا می توان نام برد.

بازار اردبیل،تاریخچه بازار اردبیل

جالب است بدانید که در قرن هفتم و هشتم بازار اردبیل رونق زیادی داشته‌است. البته در دوره‌های بعد، قسمتی از بازار بزرگ و تیمچه‌ها و سراها از موقوفات بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی محسوب می شدو درآمد و عواید حاصله به‌مصرف مخارج این بقعه می‌رسید. مجموعه بازار اردبیل : مجموعه تاریخی بازار اردبیل در میانه شهر و در طرفین خیابان امام خمینی قرارگرفته و به جهت قدمت و دارا بودن معماری سنتی از بازارهای تاریخی و جالب توجه ایران به شمار می رودد و چون دیگر بازارها مشتمل بر راسته ها ، تیمچه ها ، سراها و مسجد و گرمابه است . بازار اردبیل از سابقه طولانی و درخشانی برخوردارمی باشد .

بازار اردبیل،تاریخچه بازار اردبیل

قابل توجه است که بازار اردبیل در قرن 7 و 8 ه.ق نیز از رونق زیادی برخوردار بوده اما رونق اصلی آن مربوط به دوره صفویه می باشد . در این دوره به جهت اینکه اردبیل خاستگاه سلاطین صفوی ، مرکز دینی و همچنین جایگاه مقابر شیخ صفی الدین اردبیلی وسایر گذشتگان سلاطین صفوی بود شهر و بازار آن از اهمیت و رونق ویژه ای برخوردار گردید .

بازار اردبیل،تاریخچه بازار اردبیل

بدنیست بدانید که مجموعه بازار با طاق های جناغی و گنبدهای ساده پوشش یافته و عرض طاق نمای مغازه ها به طور متوسط سه متر و قطر پایه های طاق هاحدود 80 سانتی متر می باشد . در واقع روشنایی داخل بازار از طریق روزنه های تعبیه شده در پوشش های گنبدی تأمین می گردد . سر بازارچه شمال شرقی ، سنگ نبشته ای مشاهده می شود که به علت فرسودگی امکان قرائت آن وجود ندارد این سنگ نوشته دارای نام بانی و تاریخ بنا بوده است .

بازار اردبیل،تاریخچه بازار اردبیل

لازم به ذکر است که تیمچه و سرا و بازارچه زنجیرلی از دیگر بخش های مهم بازار اردبیل است که به راسته بازار راه چیدا می کند.در واقع سرای زنجیرلی بنای هشت ضلعی است (چهار ضلع اصلی و چهار ضلع فرعی) که ابعاد اضلاع اصلی آن 20/10 متر می باشد لارم به ذکر است که مجموعه تاریخی بازار اردبیل در سالهای اخیر از طرف سازمان میراث فرهنگی تعمیر وباسازیشده و به شماره 1690 به ثبت تاریخی رسیده است .این بازارچه قدیمی و زیبا را در گشت و گذار به اردبیل حتما ببینید.

بازار اردبیل+عکس و تاریخچه

مطالب مرتبط:

بازار وکیل شیراز

بازار زنجان




|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
نویسنده : روغن شترمرغ اصل
تاریخ : دو شنبه 21 دی 1394
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: